O okolini

Labin

Pitoreskni srednjovjekovni grad Labin smjestio se na brdu koje dominira ovim dijelom Kvarnerskog zaljeva, nasuprot magičnom otoku Cresu.
Uske uličice povijesne jezgre ugošćuju brojne umjetničke galerije i barove a Gradski muzej nudi priliku za šetnju kroz sugestivnu reprodukciju rudarskog tunela. Rudarstvo je obilježilo ovaj kraj kroz stoljeća pa stoga rudarski toranj (šaht) i danas dominira novim dijelom grada. Kao administrativni centar ovog dijela poluotoka Labin nudi sve ono što moderan gradić treba, ukjlučujući gradsku tržnicu i više modernih samoposluživanja. Bregovita okolica Labina idealna je za biciklizam i trekking.

Rabac, turistički center ovog dijela Istre, udaljen je samo 3 kilometra, a uz modernu prometnicu, sa Labinom je povezan i pješačkom trim stazom kroz autentični mediteranski krajobraz sa malim vodopadom i jezercem.

U tom nekad samo malenom ribarskom selu začet je turizam na Labinštini a danas slovi za “Biser kvarnerskog zaljeva”.
Poznat po šetnici-lungomareu, prekrasnim plažama i kristalno bistrom moru ovjerenim Plavim zastavicama, Rabac je i epicentar noćnog života tijekom ljetnih mjeseci.

Tenis, ronjenje, jedrenje i veslanje samo su neke od sportskih aktivnosti koje su vam tu na raspolaganju a ukoliko krenete južnije prema Ravnima pronaći ćete idealnu lokaciju za wind-surfing.
Oni kojima je milije opuštenije i kontemplativnije iskustvo Jadranskog mora valjalo bi se uputiti na dio obale koju oplakuje Raški zaljev. Primjerice Trget, autentično ribarsko selo gdje se sa terasa lokalnih konoba može uživati u bezvremenskom ugođaju. Obližnji zaljev i kamp Tunarica idealno je mjesto za sunčanje ali i osvježenje u gustoj sijeni borova.